Opera

Het bedrijf Opera Luidsprekers is opgericht in 1989. De oprichter Giovanni Nasta was echter al in 1980 gestart als Italiaanse importeur van de legendarische Wharfedale speakers uit Engeland. Zijn bedrijf heette UKD: UK Distribution. De Wharfedale luidsprekers werden in Italië destijds klankmatig goed ontvangen, maar het design en afwerking waren niet wat de Italiaanse klanten verwachtten.

Warm en open klinkende luidsprekers
Stap voor stap is de gehele Opera-lijn intussen vernieuwd. De look is nu Italiaanser dan ooit. De nieuwe lijn kernmerkt zich vooral door een “warm” en “open” geluid.
In de nieuwe fabriek in de buurt van Venetië in Noord-Italië worden nu ook de versterkers van Unison Research ontwikkeld en gebouwd. De samenwerking met Unison Research heeft ertoe geleid dat de geluidskwaliteit van de Opera luidsprekers de laatste jaren enorm is toegenomen. De Malibran is het resultaat van het samenwerken tissen de verschillende researchafdelingen.
In Nederland heeft Opera vooral bekendheid gekregen met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding.

Hout
Zoals bijna alle Italiaanse bedrijven hebben Unison Research en Opera iets met hout. De moderne vormgeving combineert prachtig met de warme uitstraling van natuurlijk hout. Opera luidsprekers zijn voor een deel gemaakt met massief hout en voor een deel met gefineerd mdf of gefineerd gelaagd hout.
De meeste modellen zijn verkrijgbaar in de houtsoorten mahonie en kersen. Sommige modellen zijn tegen meerprijs ook in witte of zwarte pianolak verkrijgbaar.

De afwerking is om door een ringetje te halen. Met en zonder stofkap zijn het schitterende luidsprekers die in elk interieur tot hun recht komen. Bij enkele types is de baffle, het bord waarop de luidsprekers gemonteerd zijn, van zwart kunstleer voorzien. Rechts ziet u een detail van de Seconda dat voor zich spreekt.